KANGEN
Tulajdonságok
MI A KANGEN VÍZ?
A Kangen víz, egy berendezés által normál csapvízből szűrt és átalakított Elektrolízisvíz, amely szervezetünket támogató lúgos és antioxidáns hatásával vívta ki a világ elismerését. A berendezés a tiszta lúgos ásványi vizet különválasztja a szervezetre ártalmas savas víztől úgy, hogy a szervezet számára fontos ásványi anyagok a vízben maradnak, de a szennyeződések, klór, hormonok és egyéb nem kívánatos anyagok kiszűrésre kerülnek . Ezt a folyamatot a Kangen vízberendezés valósítja meg. Kezdetben a Kangen víz csak kórházi terápiaként volt hozzáférhető, ma bárki számára elérhető!
MITŐL LÚGOS A VÍZ? MITŐL LESZ IONIZÁLT?
Ez a készülék a rajta keresztül áramló vizet elektronokkal tölti fel, ezt nevezzük ionizációnak. Ettől a folyamattól a víz könnyen leadható elektronoktól bővelkedővé válik, azaz antioxidáns hatása lesz. Többségükben ezek a mobilis elektronok fogják szervezetünkben semlegesíteni a szabad gyököket, mely gyökök így nem a szervezetünk sejtjeitől rabolnak elektronokat degenerációt okozva (pl. mutáció, öregedés, stb.).
Mintegy mellékhatásként a víz lúgos kémhatásúvá válik, mely jó oldószer lévén segít az egyes szervezetben lerakódott salakanyagok feloldásában, és eltávolításában. A víz klasztermérete is kisebb lesz, így könnyebben bejut a sejektbe, ill, oxigénben dúsabbá is válik az elektrolízis során.
Szabad gyökök
Az oxigén az életünk alapja, az emberi élet egy folyamatos oxidálódás, égés. Így el is égünk, rozsdásodunk. Az emberi test, ha elsavasodik, élettanilag ugyanúgy néz ki, mint egy savas közegben tartott vaslemez. Ugyanolyan rozsdás.
A szabad gyök jellemzője, hogy elektron hiányos, azaz instabil és hozzákötődik biológiai molekulákhoz, például az egészséges sejtekhez, onnan saját stabilitása érdekében elektront lop, így tönkreteszi az élő sejteket. Ezek a szabad gyökök, melyek nevüket onnan kapták, hogy páratlan elektronkötéseket tartalmaznak, azaz könnyen tapadnak, kötődnek.
A belélegzett oxigén egy része, kb. 2%, aktív oxigén, szennyezett levegő esetén ez akár 20% is lehet.
Ugyanakkor az élet során, a sejtek hulladékaival együtt szintén keletkeznek szabad gyökök, az oxidációs folyamatok révén.
A szervezet megtanulta uralni ezeket a szabad gyököket, azonban amikor több képződik, mint amennyit le tud kötni, és egyre kevesebb a megkötő elem, akkor jön a baj. Mai életünk arról szól, hogy egyre több szabad gyök keletkezik és egyre kevesebb megkötő elem.
Az antioxidánsok (C-vitamin, E vitamin, béta karotin) segítenek megkötni a szabad gyököket, illetve a bázikus jellegű ionizált víz, mely magas redox potenciállal, azaz szabadgyök megkötő képességgel rendelkezik.
Az ionizált bázikus víz
Franciaországban létezik egy forrás Lourdes-ben, amelyet az élet és fiatalság forrásának neveznek. A környéken élők, akik rendszeresen fogyasszák ezt a vizet tényleg egészségesek, fiatalosak. Sokan vizsgálták már évtizedeken át, de semmi különlegeset nem fedeztek fel, míg dr. Sira Hata Nakasone, japán kutató rá nem jött, hogy amellett, hogy bázikus (pH9) jellegű, nagyon komoly antioxidáns hatása van, azaz megköti a szabad gyököket az emberi szervezetben.
Egy hasonló hely található még Németországban is, illetve források Afganisztánban, stb….
Otthon használatos berendezése kiszűri az egészségre káros szennyeződéseket, majd megemeli a víz pH értékét és redox potenciálját, azaz szabadgyök megkötő képességét. Mindezek mellet a vízmolekulák fizikai mérete nagyságrenddel kisebb lesz. Így igazából három dolgot ér el, egyfelől a bázikus jelleg sikeresen semlegesíti napjaink elsavasodását, ami talán még fontosabb a szabadgyök megkötő képessége egy nagyságrenddel jobb, mint bármely C, vagy E vitaminé, harmadsorban kisebb fizikai mérete miatt egyből felszívódik, ha az ember megissza, nem fut át rajta a víz, hanem a szervezet hidratálódik.
Felismerve az ionizált bázikus vízben rejlő lehetőségeket, Japánban és Dél-Koreában amellett, hogy „nemzeti” ital, minden kórházban, klinikán, szanatóriumban, egészségügyi intézményben „alapfelszereltség”. Japánban gyógyszerként alkalmazzák.
Ott ilyen vizet fogyasztva tömegesen gyógyulnak a már rég óta fennálló krónikus betegségek, az ilyen vizet fogyasztók nem ismerik a „civilizációs” betegségeket, akinek volt, annak is elmúlt. Tudni kell, nem a víz gyógyít, hanem az önregeneráció, az öngyógyítás. A szervezet meg tudja magát gyógyítani, mert önszabályzó, azaz úgy állítja saját működését, hogy mindig alkalmazkodik a környezeti feltételekhez, magában hordozza a szabályzás információját. Az emberi szervezeten nincs mit, és hogyan állítani, ő tudja, mit kell tennie. Feltéve, ha hagyjuk, mert ha tönkre tesszük, elsavasítjuk, állandóan próbáljuk megerőszakolni, akkor nem tud helyesen működni, azonban ha engedjük működni, akkor él.
Víztisztító vagy bázikus ionizáló?
Európában inkább a fordított (reverz) ozmózis elven működő berendezést engedik forgalomba helyezni, így van is valami, meg nincs is.
Hiszen ez a két dolog teljesen más.
A fordított ozmózis akkor jön létre, amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az anyagok koncentrációkülönbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás.
A fordított ozmózis során a tiszta víz áramlik külső nyomás hatására a félig áteresztő rétegen keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú (tiszta víz) felé. Gyakorlatilag egy szűrés történik.
A membrán olyan szűrőnek fogható fel, amelynek nyílása 0,0001 mikron, vagyis a baktériumok nagyságrendjénél 1000-szer, a vírusokénál pedig 100-szor kisebb, így azok nem tudnak átjutni. A szűrés előnye, hogy bármilyen szennyezett vízből tudunk ivóvizet előállítani. A szűrés hátránya, hogy szinte semmi nem marad a vízben, így az gyakorlatilag desztillált víz. Ekkor pH értéke 5, azaz erősen savas, százszor savasabb, mint a semleges (pH7) víz. Hogy mégis fogyasztható legyen, ásványi anyag patronnal visznek be ásványi tartalmat.
Az ionizált bázikus vizet előállító berendezés szerepe teljesen más. Itt nem a szűrés a fő cél, hanem a bázikus ionizált víz előállítása. Ehhez van egy alapvető szűrés a tiszta víz előállításához, mely 0,1-0,01 mikron nagyságrendű, így azonban a kívánt ásványi anyagok benn maradnak, majd az elektrolízis valósítja meg az ionizálást, illetve a kisméretű molekula szerkezetet. Míg a víztisztításnál egy ásványi anyagokban gazdag (?) italt kapunk, addig itt egy kis molekulaméretű, bázikus és erőteljesen szabadgyök megkötő folyadékot. A kettő nem hogy nem ugyanaz, de össze sem lehet őket hasonlítani.
Hogyan állítsuk meg a savasodást
Napi stresszes életünk mellett, a környezeti szennyezésen túl, naponta literszámra isszuk a kávét, esszük a finomított fehér cukrot, túl előkészített ételeket eszünk, mesterséges adalékok, színezékek, hidrogénezett növényi zsírokat viszünk be, és mindezt folyamatosan.
Nem is csoda, hogy szervezetünk az utolsó leheletéig küzd az életért, feláldozva mindent, ami eddig fontos volt, így beleegyezik abba, hogy emésztési problémáink legyenek, csontritkulás, túlsúly, csontfájdalmak, izomfájdalmak, szív és keringési rendszer problémák, és az összes „civilizációs” betegség.
A bennünk élő paraziták, baktériumok, vírusok nagyon szeretik, az elsavasodott szervezetet, jól megélnek benne, azonban ha visszaáll a természetes enyhén lúgos érték, akkor elpusztulnak.
Az elsavasodás megállításának alapvető módszere a táplálkozás megváltoztatása. Fogyasszunk bázikus jellegű ételeket. Ajánlott a 80-20 arány, azaz 80% bázikus, és 20% savas táplálékok fogyasztása. Hol vagyunk mi ettől? Fényévnyire.
Bázikus hatást kifejtő táplálékok:
Zöldségek: fokhagyma, spárga, erjesztett zöldségek, vízi torma, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, fehérrépa, leveles kel, uborka, fejes saláta, gombák, hagyma, petrezselyem gyökér, borsó, zöldpaprika, tök, tengeri algák, spirulina.
Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avocado, banán, sárgadinnye, cseresznye, ribizli, datolya, füge, szőlő, grapefruit, dinnye, nektarin, narancs, citrom, körte, ananász, áfonya, mandarin, paradicsom, trópusi gyümölcsök, görögdinnye.
Protein: cottage cheese, csirke mell, joghurt, mandula, gesztenye, erjesztett tofu, lenmag, tökmag, napraforgómag, köles, dió, tojás.
Egyéb: fahéj, minden fűszer, mustár, chili, tengeri só, lecitin, probiotikus kultúrák, zöld tea, herbál tea, ginzeng tea.
Savas hatást kifejtő táplálékok: összes növényi olaj, akár frissen sajtolva, akár finomított formában, az összes hús a csirkemell kivételével, minden formában az alkohol, minden tejtermék a joghurtot kivéve, minden sajtféle, szinte minden víz legyen az csapvíz, vagy palackozott víz, minden üdítő, a fehér finomított élelmiszerek (liszt, cukor), krumpli.
Mit nyerhetünk a Kangen vízzel?
- Természetes módon lúgosodó szervezet
- Egész nap egyenletes antioxidáns bevitel
- Folyamatos sejtszintű hidratálás
- Természetes módon tisztul a vastagbelünk
- Sejtszintű folyamatos méregtelenítés
- Ideális testsúly elérhető komoly fogyókúra nélkül
- Otthoni BIO fertőtlenítés vízzel
- Korlátlan mennyiségű pH 5.5 bőrhidratáló víz
- Vegyszermentes felületű zöldség, gyümölcs
- Nincs szükség többé fertőtlenítő szerekre
- Nem kell többet ásványvizet venni / cipelni
- Megszabadulhat legkülönbözőbb betegségeitől
- Vérképe olyan lesz mint fiatal korában
- Sokkal energetikusabb és fiatalabb lesz
- Japán Egészségügyi Minisztérium 1965-ben kórházak részére engedélyezte a Kangen víz használatát terápiás célokra, és nem sokkal később a háztartások részére is elérhetővé vált. Ma Japán minden harmadik háztartásában jelen van ez a víztechnológia. Talán nem közismert, de a japánok tíz évvel magasabb várható átlag életkorra számíthatnak, mint mi Európában. A Kangen szó jelentése: „Vissza az eredetihez”. A név találó, hisz nem csak az eredeti vízhez térünk vissza vele, hanem egy olyan vízhez, amivel a testünk is képes visszatérni eredeti, eredendően egészséges állapotába! Oldalunkon választ kaphat megválaszolatlan kérdéseire, és megtudhatja mi az igazság a csapvízről, ásványvízről, szűrt vizekről.
Mit veszíthetünk ha nem isszuk?
- Folyamatos elasvasodással nézünk szembe
- Szinte soha nem jutunk antioxidánsokhoz
- Sejtjeink nem jutnak megfelelő vízhez
- Vastagbelünk terhelése fokozódik
- Sejtjeink méreganyag tartalma emelkedik
- Az ideális testsúly elérése komoly kihívás
- Otthoni fertőtlenítés veszélyes anyagokkal
- Kőolaj bázisú krémekkel való mérgezés
- Zöldség -gyümölcs vegyszerekkel terhelt
- Drága kémiai vegyszerekkel tisztítani
- Állandóan ásványvizet venni / cipelni
- Betegségek oka többnyire ismeretlen marad
- Minimális egészségügyi javulás
- Sokkal több igény pihenésre, alvásra
(forrás https://www.kangen.hu/)